Fuck Apple!

Ik ben boos. Zeer boos.

Eerst wou ik mijn tweede blogpost laten gaan over het leuke boek dat ik aan het lezen ben van Stephanie Duval: HOW BLOGS WORK. Om toch wat meer kennis op te doen over de blogosphere.

Maar daar ga ik het vandaag NIET over hebben want ik ben boos!

Waarom vraagt u zich misschien af?

Omdat ik de nieuwe apple Macbook Pro met touchbar gekocht heb.
Op zich een prachtig apparaat met een helder en kleurrijk scherm, fantastisch laagliggend toetsenbord, groter touchpad en de leuke gimmick die de touchbar in feite is.
Kost dus wel 3000 euro, wat toch een immens bedrag is voor een laptop.

Maar, er is een maar, het begon al met het feit dat ik 2 maanden heb moeten wachten tussen bestelling en levering; op zich geen big deal maar toch.
Dan thuis aangekomen met mijn speelgoed merk ik dat het appeltje in de behuizing geen licht meer geeft; op zich geen big deal maar toch.
Enige tijd later als ik de stroomkabel wil insteken, lijkt deze veel korter te zijn dan de vorige. Zo erg zelfs dat ik mijn tafel moet verschuiven; toch al beetje deal.
Enige dagen later wil ik dan mijn laptop op mijn studiekamer aan mijn 5 jaar oude Apple LED Cinema Display koppelen. Ik was al zo slim om een thunderbolt 3 naar thunderbolt 2 dongle te kopen (Zoals je weet heeft mijn duur speelgoed slechts 4 kraaknieuwe usb-c poorten). Hups geen beweging, geen beeld, geen klank. Ik ga wat googlen en lees dit goede artikel.

Op bol.com vind ik mijn soelaas en de wereld is weer even hoopgevend. Ik vind een USB-C naar mini displayport dongle! Direct bestellen die handel, ook al staat er Samsung bij de specs. Bol.com levert netjes de volgende dag mijn dongle.
Met een bang hartje probeer ik het scherm te connecteren…., weer niks!

Het grappige is dat alle oude DELL-schermen en oude Cinema Displays die DVI hebben allemaal wel werken. Alles met HDMI ook natuurlijk. Zucht.

Ik bel de mannen van Switch en deze lachen mij praktisch uit omdat ik zoiets durf te vragen. Niet supported eh meneer. Ik maak me lastig dat het toch niet kan dat ik 3000 euro neertel en mijn “oude” randapparatuur niet meer werkt. Sarcastisch antwoordt de man dat ik dan maar Apple moet contacteren met mijn klacht.

Apple kan in principe gewoon de juiste dongle maken en alles zou werken! Maar waarom doen ze dat niet? Is het om de nieuwe LG 5K schermen te pushen? Ik weet het niet zeker maar het lijkt er wel op.

Ik zou – zoals in het bovenstaande artikel besproken – ook dit monster kunnen bouwen (zie foto):

Maar dat leek me toch te erg en teveel werk, dus een welgemeende FUCK YOU APPLE! De verliefdheid voor mijn nieuw speelgoed is weer wat getemperd.

Dus mensen die een Apple LED Cinema Display 27 inch in perfecte staat willen kopen, verwijs ik nu door naar mijn zoekertje 🙂 Ik vraag de redelijke prijs van 500 euro. En zo help je de helft financieren van mijn nieuwe LG 5K scherm.
Ik had al zo een voorgevoel dat ik dat uiteindelijk toch ging kopen. Zucht.

Je mag het hun wel nageven, maar Apple durft wel. Ik ben er vet mee.
Ik hoop dat mijn volgende blogpost weer geen rant wordt, maar het zat me even te hoog.

Dankje dat ik hier even mocht ventileren.

Groet,

Kristof

 

Gepubliceerd door

Kristof

ICT-Freelancer, Serial Entrepreneur, AI/ML Expert, Advisor, Coach, Speaker. + Fervent jogger en boeken freak.

4 gedachten over “Fuck Apple!”

 1. IDD FUCK APPLE

  Ik heb enkele jaren terug een IPHONE 3S gehad, damn wat ne prul, mn oude SAMSUNG was vele male beter en dat was een vrij goedkoop ding in vergelijking!!
  Interne harde schijf WTF, wat een bs!! foto’s afhalen via pc = ok maar andersom vergeet het maar!!
  En alles moet geld kosten, maar het ergste vanal is dat ze je willen ownen!!
  Ik heb het lang afgehouden maar uiteindelijk dan toch maar zo een onozel lidmaatschap moeten nemen en al mijn persoonlijke gegevens moeten prijs geven, echt FUCK THAT!!
  FUCK APPLE!!
  Ik heb nu een NOKIA huppeldepup, stomme windows applicator maar hoe dan ook vele beter dan een CUT IPHONE!!
  En euhm nog niet zelf kunnen testen, maar noem enkele merknamen luidop en BAM je krijgt reclame van dat merk op je ‘smart’phone… WTF en OMG 😉

  Grtz
  enne mooie blog maat!!

 2. Ik heb de buy-in van Apple altijd al wat hoog gevonden. Soms (of eerder vaak?) zijn ze wat te eigenzinnig en is de ‘lock’ om hun producten te gebruiken een doorn in het oog van nieuwe consumenten. Ik hoop voor je dat je binnen een aantal jaren niet hetzelfde probleem zal hebben. En veel plezier met het speelgoed. Het ziet er alvast heel mooi uit…

 3. Het is gewoon erg zonde dat Apple de voeling met hun originele doelgroep, de creatievelingen, volledig kwijt is.

  Mijn allereerste mac (een Powerbook in 2004) kwam met kabels voor de (destijds nog) iPod, een convertor voor compositedvivga, composite kabels voor aan de tv, twee (!) stekkers, een verlengkabel en een prachtig geordende doos die laag per laag meer onthulde voor een geweldig verrassingseffect. Dat was toen het absolute topmodel, en ik had er graag 1499,- voor veil. Voor 1499,- koop je nu, goed en al 10 jaar later, bij Apple helemaal niks meer. In de doos zit, ik gok door een schier geluk of door een fabricagefout, wel nog een stroomkabel; en zou het niet illegaal zijn zouden ze die ook nog apart te koop aanbieden.

  Weg is het hippe en genoegzame sfeertje van mac-gebruikers onderling; de stilzijgende en goedkeurende blik van de ene gebruiker naar de andere, wetende dat ze een goed product in handen hadden waar anderen nog niks vanaf wisten. Tegenwoordig is de mac eigendom van de mainstream. Dat is op zich niet erg, maar de focus ligt helaas al tijden niet meer op innovatie ten voordele gebruiksgemak, ervaring en eenvoud, maar wel op hypes volgen en innoveren-om-te-innoveren. Apple loopt hopeloos achter en ze weten het. En het lijkt haast alsof ze door dat besef de allerlaatste druppels van het gevoel van exclusiviteit eruit willen persen door prijzen te verhogen naar een niveau dat een normaal persoon niet kan of wil neerleggen. Apple voor de rijken en de koude zakelijke executives; heel wat anders dan het warme artistieke imago van weleer.

 4. Waste of money. Send it back to Apple. Get a 2015 MBP for less money with more ports and no stupid gimmicky function bar.

  Apple are going steadily downhill since SJ died. A shame Linux is not up to scratch yet because I’d love to shed my dependency on Apple hardware to run MacOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *