Leve StarTech en andere beslommeringen

Mijn scherm werkt. Het werkt! (Zie voorgaande blogpost)

Reddende engels/experts Frank Ignoul en Jeroen Jaekers wezen me op een dure dongle van StarTech. Hoewel ik er niet meer echt in geloofde, had ik toch direct 100 euro’s er voor over. Met een bang hartje connecteerde ik alle kabeltjes… Lap weer niks! Toch nog eens proberen in de poort links achter? Mijn superintelligente neef zei dat deze alleen stroomvoorziening had en dus specialer is dan de andere 3 poorten (Apple is wel vergeten er een logootje boven te zetten). En wonderlijk maar waar, mijn scherm knippert aan! Wat een revelatie!

Mensen die het probleem ten gronde willen begrijpen, verwijs ik graag door naar dit zeer goede artikel.

Voor de rest ben ik deze week vooral bezig geweest met freelance werk en sollicitaties. Vanaf maandag heb ik een korte opdracht om een iOS app te refactoren/herschrijven; ik heb hier ontzettend veel zin in. Vandaag ga ik nog even het boek van the big nerd ranch skimmen en nog een beetje surfen op raywenderlich.

Ook is er weer een nieuw boek aangekomen! Python Data Science Handbook van Jake VanderPlas. Het leuke aan dit boek is dat je in 1 boek zowel numpy, pandas, matplotlib (en beetje seaborn) en scikit-learn leert. Voor de mensen die het nu begint te duizelen. Dit zijn allemaal python pakketten om aan Machine Learning te doen. Extreem leuk en krachtig. In één van mijn volgende blogposts zal ik hier eens dieper op ingaan.

Mijn poging om 1 maand geen druppel alcohol te drinken is ondertussen mislukt. Zo mislukt dat ik vrijdagavond zelfs even boven mijn theewater was. Ik ga dus wel ZEKER meedoen aan Tournée Minerale in februari. Ik nodig iedereen uit om te doen! Ik voelde na 1 week onthouding al wezenlijke veranderingen…

Deze week slechts een korte blogpost, doch met veel positief nieuws! 😉

Tot volgende week allemaal,

Kristof

 

 

Gepubliceerd door

Kristof

ICT-Freelancer, Serial Entrepreneur, AI/ML Expert, Advisor, Coach, Speaker. + Fervent jogger en boeken freak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *